Felhívás

Felhívás

ConfTool

Részvételi díj

A Partium Keresztény Egyetem és a Debreceni Egyetem meghívja a közgazdaságtan, a gazdaságpolitika és a pénzügyek területén dolgozó nemzetközi tudományos közönséget, hogy jelentkezzen a konferencia témájához kapcsolódó anyagokkal.

A következő témák megvitatásra kerülnek:

  • Az európai gazdasági integráció
  • Pénzügyi és monetáris unió
  • Nemzetközi kereskedelem és pénzügyek, versenyképesség
  • A nominál és a reál konvergencia hatása a vállalati kockázatokra
  • A tagállamok konvergenciájának társadalmi és politikai hatásai
  • Vállalati értékteremtés a tudásalapú gazdaságban
  • Vállalati kockázatok a változó gazdasági környezetben
  • Az euró bevezetésének hatása a vállalati pénzügyi döntésekre

A konferencia célja megvitatni a tagállamok közötti makrogazdasági konvergenciát, az európai integráció vállalatfinanszírozási szempontjait, valamint a monetáris és a reálgazdasági integrációs folyamatok jövőbeli kihívásait. A résztvevőknek, akik kézirattal kívánnak hozzájárulni, 2019 április 16-ig fel kell tölteniük egy 800-1200 szóból álló bővített absztraktot angol nyelven, kulcsszavakkal, valamint JEL-osztályozási kóddal ellátva a ConfTool rendszeren keresztül, amely a konferencia hivatalos weblapjáról elérhető:

 https://gtt.partium.ro/en/international-finance-conference

A bővített absztraktnak tartalmaznia kell: 1) a kutatási kérdéseket, 2) a tudományos hátteret és az érintett elméleteket, 3) az alkalmazott módszertant, 4) az elért eredményeket és 5) a következtetéseket.

A konferencia szervezői az elfogadott absztraktok szerzőit 2019. április 25-ig értesítik a bírálat eredményről. Az elfogadott kéziratok végső benyújtásának határideje 2019. május 30. Minden elfogadott kéziratot a konferencia-kiadványban jelentetünk meg. A legjobb kéziratok a konferenciát követően lehetőséget kapnak, hogy a konferencia weboldalán felsorolt folyóiratokhoz teljes terjedelmű anyagokat nyújtsanak be.

A részvétel díj 2019. április 29-ig 100 RON, 2019. április 30-tól és a helyszínen fizetve 200 RON. Online fizetési felület: https://payment.partium.ro/ címen érhető el. A részvételi díj magába foglalja az ebédeket mindkét napon, vacsorát az első napon és a kávészüneteket.  Az díj a szállást nem tartalmazza. Számla igényét kérjük előre jelezze a megjelölt elérhetőségek egyikén.