Jelentkezés

A Partiumi Keresztény Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Babes–Bólyai tudományegyetem ezúton szeretné felkérni a nemzetközi tudományos közösséget, hogy a gazdaságtörténet, a gazdaságpolitika, az összehasonlító gazdaságtan, vagy más, az alább megadott témakörökbe illeszthető területen készült cikktervezeteikkel jelentkezzenek a megrendezésre kerülő konferenciára. 

  • Integrációk gazdaságtörténete a Kárpát-medencében
  • Az európai integráció politikai gazdaságtana
  • Gazdasági fejlődési pályák
  • Gazdasági és társadalmi hálózatok fejlődése
  • A fejlődés gazdasági, társadalmi és politikai hajtóerői

A konferencia egyrészt a Kárpát medence szintjén igyekszik tárgyalni és elemezni az integrációk és a gazdaságpolitikák történetét. Másrészt az európai integráció gazdasági és politikai hatásait is fel szeretné tárni. Lehetőséget kínál a gondolatok és eszmék cseréjére, és egy egységes nézőpont kialakítására törekszik a Kárpát medence jövőbeni kihívásaival kapcsolatban.  A konferencia nem csupán a tudományos közösség számára lehet fontos, hanem a gazdaságpolitikai döntéshozók és az üzleti élet szereplői is hasznosítható információkkal gazdagodhatnak általa.

A résztvenni kívánók szíveskedjenek május 31-ig leadni egy 500 szavas, angol nyelvű absztaktot, a kulcsszavak megjelölésével. Email: fiko.laszlo@partium.ro, hajnalkaizsak@yahoo.com. Az absztraktok elfogadásáról június 2-ig értesítést küldünk. A teljes, publikálásra kész cikkek leadásának határideje június 30.

Az elfogadott absztraktokat a konferencia időpontjára egy absztrakt-kötetben fogjuk publikálni. A résztvevők számára lehetőség lesz arra, hogy a konferenciát követően kutatásukat a konferencia kötetében megjelentessék.

A konferenciára a regisztrációs díj június 4-ig 100 lej és a payment.partium.ro internetes oldalon keresztül lehet befizetni. Ezt követően a konferencia részvételi díja 200 lej és a helyszínen fizetendő. A regisztrációs díj magában foglal egy vacsorát a konferencia első napján, egy ebédet a konferencia második napján, valamint az elfogadott absztraktok és a beküldött teljes cikkek publikálását.  Szállást sajnos nem áll módunkban biztosítani a résztvevők számára.