Veres Dávid Menedzsment szakos hallgatónk beszámolója

Szerintem a Partiumi Keresztény Egyetem az egyik legjobb hely azok számára, akik egyetemi éveiket a leghasznosabban akarják eltölteni, szeretnének fejlődni és tapasztalatot szerezni. Rengeteg tudással és élménnyel gazdagodtam egyetemi éveim alatt, tiszta szívből tudom ajánlani másoknak is ezt az egyetemet!

Veres Dávid-Gábor vagyok, a Menedzsment alapszak végzős hallgatója. Három évvel ezelőtt sokat gondolkodtam azon, hogy hol folytassam a tanulmányaimat. Végül a Partiumi Keresztény Egyetem mellett döntöttem, és azt kell mondanom, nagyon jó döntés volt.

Menedzsment alapszakos hallgatóként számos kiváló lehetőséggel élhettem, mint például ösztöndíjprogramok, tudományos konferenciák, szakkollégiumi programok, szakmai kirándulások, ERASMUS+ és partner egyetemekkel szervezett hallgatói csereprogramok. Ösztöndíjprogramok esetében a tanulmányi és érdemösztöndíjakon kívül, az egyetemi évek során a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány által biztosított, Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogramban is részt vettem. A három egyetemi év alatt számos hazai és nemzetközi konferencián vettem részt, mint például a Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia, a debreceni Őszi és Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferencia, Nemzetstratégiai Kutatóintézet Interdiszciplináris Konferencia, illetve a Fényes Elek Műhely szakkollégiumi műhelykonferenciái, ahol saját kutatásaimat mutathattam be, illetve lehetőséget kaptam kutatásaim publikálására is. A Partiumi Keresztény Egyetem, Partium Szakkollégiumán belül működő Fényes Elek Műhely aktív tagja voltam és számos programjukon vettem részt, itt megemlíteném a szakmai kirándulásokat, műhelykonferenciákat, szakmai előadások sorait és különböző képzéseket. A Partiumi Keresztény Egyetem és a Fényes Elek Műhely által szervezett szakmai kirándulásokon számos szakemberrel, más partner egyetemek, szakkollégiumok hallgatóival adódott lehetőségem a találkozásra és számos baráti, szakmai és tudományos kapcsolatot alakíthattam ki. Szakmai kirándulások esetében a következő városokban volt lehetőségem eljutni: Budapest, Debrecen, Miskolc, Lillafüred és Kassa. Az egyetemi évek során részt vettem ERASMUS+ “Blended Intensive Programme” programban, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem és a hollandiai Ede Christian University of Applied Sciences közös hallgatói csereprogramban. Lehetőségem volt a Fényes Elek Műhely egyik partner szakkollégiumának közreműködésével, az Amerikai Egyesült Államok, azon belül Texas államban tevékenykedő St. Mary’s Egyetem professzoraival való találkozásra és ezáltal újabb szakmai, illetve tudományos kapcsolatokat tudtam kialakítani.

Szerintem a Partiumi Keresztény Egyetem az egyik legjobb hely azok számára, akik egyetemi éveiket a leghasznosabban akarják eltölteni, szeretnének fejlődni és tapasztalatot szerezni. Rengeteg tudással és élménnyel gazdagodtam egyetemi éveim alatt és én csak tiszta szívből tudom ajánlani másoknak is ezt az egyetemet!