Miklós Katalin a Kereskedelem, turizmus és szolgáltatás gazdaságtan szak végzett hallgatója

Mindenkinek ajánlom egyetemünket, aki összetartó közösségre és szellemi fejlődésre vágyik.

2017-ben egy olyan környezetbe csöppentem, amilyet azelőtt soha nem tapasztaltam. Nem csupán az egyetemi légkör, de Nagyvárad is újdonságot jelentett számomra. Ezért a legjobb döntés, amit akkor hozhattam, hogy részt vettem az egyetem gólyatáborában. Ott olyan hallgatókkal ismerkedhettem meg, akik közül néhánnyal még ma is tartom a kapcsolatot, és segítségemre voltak a három év folyamán bármilyen kérdésem merült is fel. Tapasztalatom szerint, az egyetem diákjai, mint kis hallgatói közösség mindig számíthatnak egymásra, vagy a diákszervezetre, amely komoly munkával támogatja a hallgatói élet fejlődését, minőségét.

Már első évben lehetőségem nyílt hallgatói mobilitásra a Makovecz Ösztöndíj Program által, amelyet kétszer is sikeresen megpályáztam. Így turizmus-vendéglátás szakon tanulhattam két féléven át a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Emellett az Erasmus+ program keretében alkalmam volt Magyarországon tölteni a szakmai gyakorlatomat is, amelyet a siófoki Azúr Hotelben folytattam.

Választásom azért esett a Partiumi Keresztény Egyetemre, mert a turizmust integrálva gazdaságtudományok közé sajátíthattam el, ami által betekintést nyertem a menedzsment, marketing és pénzügyek területeire is, szaktudást és tapasztalatot szerezve közben a turizmusban. Úgy gondolom, ezek az ismeretek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a jövőben komplex rálátásunk legyen az idegenforgalom működésére, és meg tudjuk állni a helyünket ebben az ágazatban.

Mindenkinek ajánlom egyetemünket, aki összetartó közösségre és szellemi fejlődésre vágyik.

miklos katalin