Csomos Csilla közgázos hallgatónk beszámolója

Ha valaki megkérdezi, mit adott nekem a PKE, a rövid válasz: lehetőségeket, élményeket, barátokat.

Csomos Csilla vagyok, III. éves hallgató Menedzsment és Kereskedelem, turizmus és szolgáltatás gazdaságtan szakokon.

Úgy gondolom, hogy a világon az egyik – ha nem A – legértékesebb dolog az idő. Amikor egyetemet választottam, fontos volt számomra, hogy a rá szánt időm tartalmasan teljen, a PKE pedig bőven túlteljesítette minden elvárásom ezzel kapcsolatban. A színvonalas oktatás mellett pezsgő diákélet fogadott, és a HÖK-nek hála elmondhatom, hogy nem volt időm unatkozni – táborok, esti sütögetések, bálok, játékestek, bulik…

Mindemellett nagyon sok helyre eljuthattam egyetemi kötelékeknek köszönhetően. Részt vehettem konferenciákon és képzéseken Komárnóban, Marosvásárhelyen, Temesváron, Kolozsváron, Balatonfüreden, Balatonakarattyán, Siófokon, Debrecenben, Székesfehérváron és Budapesten. Az egyetemi csapattal eljutottunk Székesfehérvárra, a logisztikai verseny döntőjébe. Szakkollégiumi programok során megismerhettem a VIBE főszervezőjét és beszélgethettem Balogh Petyával. Szakmai gyakorlatom során egy nyarat Visegrádon töltöttem, a következőt pedig gyermektáborokban Sátoraljaújhelyen.

Az egyetem olyasmit hozott az életembe, amire sosem számítottam. Rájöttem, hogy a tanulás és a szórakozás megfér egymás mellett, és úgy is érhetek el sikereket, hogy közben nem felejtek el fiatal és bolond lenni.

Ha valaki megkérdezi, mit adott nekem a PKE, a rövid válasz: lehetőségeket, élményeket, barátokat.