Convergență macroeconomică și performanță corporativă
Departamentul de Economie a Universității Creștine Partium din Oradea, în colaborare cu Facultatea de Științe Economice a Universității din Debrecen a organizat în perioada 2-3 mai 2019 o conferință internațională în domeniul financiar cu titlul Convergență macroeconomică și performanță corporativă. În cadrul conferinței au fost organizate trei sesiuni plenare, iar în cadrul celor șase secțiuni paralele au fost ținute 24 de prezentări.
În cadrul primelor două sesiuni plenare a fost dezbătută problema convergenței macroeconomice în Uniunea Europeană și a posibilității introducerii monedei unice în România, precum și prioritățile României în perioada președenției UE. În expunerea sa, academicianul Daniel Dăianu a subliniat că în vederea aderării la eurozonă, ca avantajele oferite de folosirea monedei unice să pot fi resimțite de un segment cât mai larg din populație nu e suficient numai îndeplinirea criteriilor de convergență nominală, este nevoie și de atingerea nivelului critic a convergenței reale. Dragoș Ungureanu, reprezentant al lui György Attila, secretar de stat din Ministerul Finanțelor Publice a prezentat principalele acțiuni economice și financiare ale României legate de președenția UE.
A treia sesiune plenară a fost marcată de expunerea academicianului Bélyácz Iván, profesor a Universității din Pécs referitor la performanța corporativă și importanța acesteia în vederea atingerii convergenței reale. În prezentarea sa academicianul a subliniat importanța inovației și a cercetării în creșterea competitivității întreprinderilor în contextul economic în schimbare.
forrás: gtk.partium.ro