Szőcs Brigitta a Vállalkozások fejlesztésének menedzsmnetje magiszteri képzés végzett hallgatója

Szerintem a Partiumi Keresztény Egyetem az egyik legjobb hely azok számára, akik egyetemi éveiket a leghasznosabban akarják eltölteni, szeretnének fejlődni és tapasztalatot szerezni. Rengeteg tudással és élménnyel gazdagodtam egyetemi éveim alatt és én csak tiszta szívből tudom ajánlani másoknak is ezt az egyetemet!

Végzős hallgatóként szeretném összefoglalni röviden, hogy miért is érdemes jelentkezni a Partiumi Keresztény Egyetemre. Remélem, hogy ez az élménybeszámoló útmutatásként fog szolgálni mindazoknak, akik éppen a felsőoktatási intézmény kiválasztása előtt állnak. Alapszakos diplomámat Az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakon szereztem, a magiszteri képzést pedig a Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje szakon végeztem el.

Az egyetem kiválasztásakor számomra rendkívüli jelentőséggel bírt, hogy az anyanyelvemen folytathassam a tanulmányaimat. Amellett, hogy a PKE ezt kínálta és nyújtotta, mikor a tanulmányaimat megkezdtem ezen intézmény berkein belül, akkor szembesültem, hogy a tanári kar rendkívüli figyelemmel követ engem és évfolyamtársaimat egyaránt. Mivel a PKE viszonylag kicsi oktatási intézmény, ezért a tanárok név szerint ismertek minket és foglalkoztak velünk tudásunkhoz mérten, így, tapasztalataim szerint a tanár-diák szakmai kapcsolat ideális. A szakmai tudás elsajátításában nagyon nagy segítségemre volt a tantárgyak színes, hasznos palettája és az elméleti tananyag gyakorlatba helyezése különböző óvodákban, iskolákban. Emellett a szakmai kirándulásokon (Magyarország, Németország), konferenciákon (PTDK, OTDK) való részvétel, önkénteskedések (Yuppi, Bátor tábor) is hozzásegítettek ahhoz, hogy felkészült és elszánt munkavállaló váljon belőlem. Tanulmányaimat egy félév erejéig Budapesten, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen folytattam, az Erasmus program keretén belül. Összegezve, az egyetemi éveim alatt több szinten is lehetőséget kaptam arra, hogy „bontogassam a szárnyaim”, hogy biztonságos környezetben próbáljak megfelelni különféle elvárásoknak és nem utolsó sorban, hogy számomra eddig ismeretlen terepeken teljesítsek. Az egyetemen elért eredményekért és a közösségben kifejtett tevékenységekért a diákok különböző jutalmakban részesülhetnek, ilyen például a Pallas Athéné kiválósági ösztöndíj is.

Azonban az egyetemi évek nem csak a szakmai élet, a tudás gyarapításáról szólnak, hanem a kapcsolatok kiépítéséről is, amihez hozzásegítenek különböző rendezvények, amiket a PKE Diákszervezete rendez (Gólyabál, Táncházak, Diáknapok). A diákszervezetben való részvételem segített abban, hogy nyitottabbá és rugalmasabbá válljak.

Szerintem a Partiumi Keresztény Egyetem az egyik legjobb hely azok számára, akik egyetemi éveiket a leghasznosabban akarják eltölteni, szeretnének fejlődni és tapasztalatot szerezni. Rengeteg tudással és élménnyel gazdagodtam egyetemi éveim alatt és én csak tiszta szívből tudom ajánlani másoknak is ezt az egyetemet!

Köszönöm tanáraimnak és az adminisztratív személyzetnek mindazt a támogatást, odaadást, segítőkészséget, munkát, amit az elmúlt években nyújtottak számunkra, és ami által elindítottak minket a „nagybetűs élet” felé, hogy saját utainkon járva kamatoztassuk a Partium Keresztény Egyetemen szerzett készségeinket.

004 Mg 6089