Sikeres végzettünk a Bank és Pénzügy szakról: Dombi (Benedek) Melinda

Itt olvashatjátok Dombi (Benedek) Melinda kedves gondolatait a PKE-ről valamint a Bank és Pénzügy szakunkról.

2012-ben indult az első évfolyam Bank és pénzügy szakon, abban az évben, amikor érettségiztem. Amikor biztossá vált, hogy ősztől Nagyváradon is lehet majd magyarul végezni ezt a szakot, nem is volt kérdés számomra, hogy ezt fogom választani. Első perctől kezdve éreztem, hogy a PKE nekem való egyetem! 
Tekintve, hogy a PKE nem egy „egyetem-óriás”, nem kellett akár több száz évfolyamtárs között jelentéktelenül elveszni. Az évfolyamban mindenki ismert mindenkit, lehetőség volt barátokat szerezni. A legtöbb tanár név szerint ismert bennünket, így közvetlenebb, barátságosabb légkörben telhettek az órák. Számomra sokat jelentett az, hogy ilyen módon is a tanáraink emberszámba vettek, ezáltal kialakulhatott egy olyan bizalmi kapcsolat, amelyben bátran mertünk kérdéseket feltenni, tanácsokat kérni. Nagy érték volt a számomra, hogy a tanáraink a legjobb tudásuk szerint igyekeztek felkészíteni a való életben ránk váró nehézségekre.
Gyakran volt alkalmam részt venni az egyetem által szervezett előadásokon, melyeken akár olyan neves előadókkal is találkozhattunk, akiknek a kiadott könyveikből tanulhattunk. Sok erdélyi és magyarországi professzort, vállalatvezetőt ismerhettünk meg vendégelőadóként.
Mindezek mellett számomra nagy érték volt az Erasmus is. Erasmus-on keresztül egy teljes nyarat tölthettem szakmai gyakorlaton a budapesti Béres Gyógyszergyár Zrt pénzügyi részlegén, ahol betekintést nyerhettem abba, hogyan működik egy sikeresen felépített családi vállalkozás.
Ugyancsak az Erasmus-nak köszönhetően egy tanulmányi félévet tölthettem Budapesten az Edutus Főiskolán, ahol külföldi diákok között angol nyelven tanulhattam. Egy igazi élmény volt több különböző ország diákjaival ismerkedni s együtt tanulni.
Harmadév végén néhány évfolyamtársammal együtt én is éltem azzal a lehetőséggel, amit a Pénzügy Tanszék szervezett, hogy töltsünk el körülbelül tíz napot a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán egy tanulmányi úton. Remek lehetőség volt átismételni a három év alatt tanultakat.
Sikeres államvizsga után a sok jó tapasztalatnak köszönhetően úgy döntöttem, hogy a mesteri tanulmányaimat is a PKE-n folytatom. Számomra megérte a Partiumi Keresztény Egyetem mellett dönteni!

1

forrás: bp.partium.ro