Mezei Márk Attila a Menedzsment szakon diplomázott

Sokan mondták anno, hogy az egyetemen töltött évek a legszebb évek, ez szerencsére így van, mert szinte minden szépet, amit csak lehetett azt én is megtapasztaltam.

Mielőtt elkezdtem volna az egyetemet két évet dolgoztam és nagyon sokat gondolkodtam, hogy Kolozsvárra vagy Nagyváradra menjek, végül egy volt Partiumos hallgató segített dönteni és remélem, majd én is tudok segíteni a döntésben, hogy miért érdemes erre az egyetemre iratkozni. Nagyon hosszan tudnék írni arról, hogy milyen volt az elmúlt három évem és miért ajánlom mindazoknak, akik PKE-n gondolkodnak, de megpróbálom röviden ezt elmesélni.

Szerettem itt lenni, mivel kis létszámú az egyetem hallgatósága és nincs annyira szétszórva, mint más nagyobb egyetemeken, ezért nagyon sok embert megismerhetsz és rengeteg barátra is szert tehetsz. Ezt az egészet segítik a különböző rendezvények, játék estek, diáknapok, és a szerdánként megrendezett Partiumos bulik, ahol többnyire csak az egyetem hallgatói buliznak. Szóval nagyon sok kapcsolatra lehet szert tenni. De nem csak a bulikról és szórakozásról szól az egész, nagyon sok szakmai kiránduláson is részt lehet venni. Egy tanévben több ilyen is van, ami a legjobb, hogy a többsége ingyenes és el lehet jutni Magyarországra, Ausztriába vagy Németországba. A szakmai kirándulás mellett még sokat lehet tanulni a különböző konferenciákból, amiket az egyetemen szerveznek neves előadókkal és ugyancsak többnyire ingyen. A tanárok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy az anyagot jól átadják a hallgatóságnak, ha a diákok nem is kérdeznek bele az anyagba, de a tanárok azért megkérdezik, hogy megértette-e mindenki és foglalkoznak akár egyenként a hallgatókkal.

Az egyetemnek van egy viszonylag jól felszerelt kollégiuma, ami az egyetem régi épületével szemben található szóval közel, de fontos, hogy megfizethető és még egy meleg ebédet is kapnak a bentlakók és nem csak. Így a távolról érkezőknek nem kell félniük a szállás miatt, mert adott lesz. A kollégiumban van egy jól felszerelt Diákklubb is, ahová az egyetem bármelyik hallgatója bemehet, ezt az Egyetem Diákszervezete működteti, van nagyon sok társasjáték, csocsó és Xbox, amik szerintem nagyon jól összehozzák az embereket.

Remélem segítettem a döntésben!

Örülök, hogy ide járhattam, köszönök mindent!