Közgáz vállalkozói ötletverseny eredményei - 2021

A PKE Gazdaságtudományi Tanszéke által meghirdetett “Álmom a vállalkozásom - PANNOVATION” c. pályázat eredményei

A Partiumi Keresztény Egyetem Gazdaságtudományi Tanszékének Nyílt napja idén rendhagyó módon online platformon zajlott. Az „Álmom a vállalkozásom” vállalkozói ötletversenyre 10., 11. és 12. osztályos középiskolás tanulók jelentkezhettek, a verseny során olyan piacképes és kreatív üzleti ötleteket mutattak be, amelyek a koronavírus hatásait hivatottak kezelni.

A verseny két fordulóban zajlott, a csapatok első körben megmérettették az üzleti terveiket bemutató posztereket és reklámvideókat a közösségi média eszközeivel. A jelentkezők a második fordulóban üzleti pitching keretében mutatták be startup ötleteiket és válaszoltak a zsűri tagjainak felmerülő kérdéseire.

A diákok érdeklődési körét jól mutatja, hogy igen változatos ötleteket mutattak be szociális vállalkozásról, fertőtlenítő szolgáltatásról, fordító alkalmazásról, támogató tevékenységekről, online tanfolyamokról és élelmiszer-ellátó szolgáltatásokról.

A zsűri az üzleti ötlet újszerűségéért és egyediségéért első helyezéssel a MEALBOX csapatának tagjait, Szabó Kincsőt és Szeghalmi Gabriellát jutalmazta, akik a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Gazdasági technikus szak tanulói, a felkészülésüket Kele Tünde tanárnő segítette. A második helyezést az INTERLANG csapata kapta, a tudásalapú üzleti megközelítéséért, Debrenti Réka és Szilágyi Panna az Ady Endre Elméleti Líceum Természettudományok szakjának diákjai, munkájukat Antonie Csilla tanárnő támogatta. A zsűri a harmadik díjat a NEIGHBORO csapatának ítélte oda, Iusco Claudia és Turóczy Szabolcs a Szatmárnémeti Református Gimnázium Közgazdaságtan szak diákjai, az üzleti terv elkészítését Sopronyi-Mitrașca Laura tanárnő segítette. 

Pannovation kép1Pannovation kép2Pannovation kép3