Gulyás Gréta az Idegenforgalmi Gazdálkodás magiszteri képzés végzett hallgatója

Mindent összegezve, bátran merem kijelenteni, hogy a legjobb döntést hoztam, amikor a Partiumi Keresztény Egyetem mellett döntöttem!

Miért épp a Partiumi Keresztény Egyetem… gyakran érkezik a kérdés? Nehéz a rövid válasz megfogalmazása, azonban mégiscsak megkísérlem. Kettő szót emelnék ki: professzionalitás és lendületesség. Véleményem szerint ezek jellemzik legjobban a Partiumon töltött öt évet. Egy dologban biztos voltam az alapszakos képzés befejezése után, hogy ugyanezen épület falai között szeretném a magiszteri képzést is elvégezni, folytatván az alapszakos Kereskedelem Turizmus és Szolgáltatás Gazdaságtan szakot, magiszteri képzésen Idegenforgalmi Gazdálkodáson tanulni.

Professzionalitásról szólván elsősorban az oktatók körében jelenlévő magas szintű szakmai hozzáértést, szakmai kompetenciát említeném, a bennük felhalmozódó tudást sikerrel adtak át nekünk hallgatóknak és ennél sokkal többet, egy sikeres jövő kulcsát és sok esetben a szakmaiság alapkövét, kitartást, önálló gondolatok megfogalmazásának bátorítását/előmozdítását, szakmai elkötelezettséget, kiváló szakmai tanácsokat, s midezt néha humorral fűszerezve.

A lendületességről pedig mi is lehetne árulkodóbb, mint az a számtalan szakmai kirándulás, mely egyebek mellett Bécs, Pozsony, Neszmély és többször Budapestet és Győrt is górcső alá vonta. Amellett, hogy bepillantást nyertünk számos nemzetközi jelentőségnek örvendő intézmény kulisszái mögé (bécsi tőzsde vagy az ENSZ, budapesti utazás kiállítások, számos szálloda látogatás, pozsonyi IBM) növelve így a szakmai szemléletmód kialakulását és az egyetem falai közt szerzett tudás immáron a való életben történő alkalmazását. Olyan csodálatos lehetőségek kínálkoztak, hála Egyetemünknek, mint egy nemzetközi világdöntőn, a WRO világdöntőjén (melyet részvételünkkor rendeztek meg először Európában) való részvétel. Ez remek rendezvényszervezési tapasztalatot, önálló és önfejlesztési lehetőséget, természetesen számos barátságot és kiszélesített világszemléletet eredményezett.

A szakmai kompetenciákon túl mit is nyújthat még a PKE…? Természetesen a pezsgő egyetemi diákéveket, számos életre szóló barátságot, szocializálódási lehetőséget és életre szóló élményeket.

Mindent összegezve, bátran merem kijelenteni, hogy a legjobb döntést hoztam, amikor a Partiumi Keresztény Egyetem mellett döntöttem!

Hajrá vállalkozó szellemű fiatalok, hajrá PKE!!!

 

gulyas greta