Beszámoló- 24. Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia, Gazdaságtudományi szekciók

A PTDK-n a gazdaságtudományi szakokról jelentkezett hallgatók témáinak megfelelően két szekcióban zajlott a kutatási eredmények bemutatása.

A Gazdaságtudomány 1. szekcióban a szakbizottság elnöke Dr. Fogarasi József egyetemi tanár volt, a bizottság tagjai pedig Dr. Tarnóczi Tibor egyetemi docens és Dr. Veres Edit egyetemi adjunktus. A szekcióban egy első helyezett Farkas Csilla-Brigitta lett, a „Gazdasági elit Romániában” című előadásával, valamint két második helyezett, Boros Krisztina a „Hanyatló cégek a Bukaresti Értéktőzsdén. Fizetésképtelen vállalatok elemzése” és Bádon Dávid az „Értékteremtő folyamatok menedzsmentje szállítmányozási börzék esetén” című előadásaikkal. A szekcióból négy pályamunka kapott OTDK jelölést.   

A Gazdaságtudomány 2. szekcióban a szakbizottság elnöke Dr. Szász Erzsébet egyetemi docens volt, a bizottság tagjai pedig Dr. Králik Lóránd-István egyetemi adjunktus és Dr. Szabó Árpád egyetemi adjunktus. A szekció keretében összesen öt előadás hangzott el versenyen belül, két első éves diák részvételével, illetve egy vendégelőadó is bemutatta munkáját. Az első helyezett Pásztó Vivien lett a „A kulturális sokszínűség kutatása a szervezeti életben” című munkájával, aki a Selye János Egyetem hallgatója, a második helyezett pedig a Partiumi Keresztény Egyetem diákja, Félegyházi Bettina lett, „A munkahelyi bizalom elemzése a Hotel Azúrban” címet viselő pályamunkával.