Erasmus+ Blended Intensive Program a Partiumi Keresztény Egyetem Erasmus+ iroda és a Gazdaságtudományi Tanszék szervezésében

 2022.okt.17-21 között „Fenntartható fejlődés és felelős vállalatirányítás” témakörben Erasmus+ Intenzív program szervezésére került sor a PKE-n az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar és a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai kar közös együttműködésével.

A  program keretén belül a hallgatók betekintést nyerhettek a társadalmi felelősségvállalás és a vállalati kormányzás elméleti alapjaiba, mindkét terület történeti áttekintését, fogalmi és kapcsolat rendszerét valamint a fenntartható fejlődéssel való együttmozgását ismerhették meg. Az elméleti kurzusok után egy vállalati esettanulmány kidolgozása során csoportosan elemezték az alkalmazott stratégiába ágyazott társadalmi felelősségvállalási elköteleződést, a menedzsment által alkalmazott pro- és reaktív felelősségvállalási attitűdöt. A frontális csapatmunka után a hallgatók virtuálisan is együttműködnek az esettanulmányok kidolgozásán és annak kiértékelésén.